- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Eidam 30% | 100 |
Eidam uzený 45% | 100 |
Čedar 50% | 100 |
Slanina anglická | 100 |
Cibule | 100 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Mouka pšeničná polohrubá | 30 |
Strouhanka | 50 |
Energetická hodnota celkem: 7606 kJ
Bílkoviny (g): 116,
Tuky (g): 114,
Sacharidy (g): 79,
SAFA (g): 67,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 3803 kJ
Bílkoviny (g): 58, Tuky (g): 57, Sacharidy (g): 39.5, SAFA (g): 33.5, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 4
Postup přípravy
Sýry nakrájíme na kostičky, slaninu také a cibuli na kroužky. Na špejle střídavě napichujeme různé druhy sýra a prokládáme je slaninou a cibulí (můžeme úplně vynechat a udělat pouze sýrové) Připravené špízy obalíme v trojobalu, nejlépe dvakrát, aby při smažení sýry nevytekly Sýrové špízy osmažíme na mírném ohni, ze všech stran a podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovou oblohou. Sýry lze pozměnit za blaťácké zlato, uzený sýr, balkánský sýr, rokfór, syrečky, hermelín atd.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.